Лесно спиране на кърмата

By on April 17, 2010
Лесно спиране на кърмата!

Лесно спиране на кърмата!

Искате ли да си спрете кърмата? Ако по една или друга причина желаете да прекъснете все още течащата кърма, знайте,че това няма да стане за ден или два. Процесът може да ви отнеме от 2 седмици до месец,а може и повече.

Сигурно сте чули за алтернативата със стягането на гърдите. Това е стар и изпитан метод, но може да доведе до не дотам добри последици за гърдите ви, от запушени канали до мастит. Въпреки че не пречи, докато си спирате кърмата, да слагате по-тесни потничета.

За лекарствата няма да стане въпрос, защото те изискват предписание от лекар в областта.
До момента най-добрият метод за спиране на майчиното мляко са компресите с прясно зеле. Зелевите листа имат свойството да освобождават напрежението от гърдите и да отпушват запушени канали в тях.

Ако млякото ви е много, освен със зелевите листа трябва да си помогнете и с помпичка за изцеждане на кърма. Цедете по 2-3 пъти на ден по малко мляко, като с времето съвсем спрете да го правите.

А как да използвате зелевите листа? Просто е. Изрежете жилата в средата на зелевото листо, след което му направете малки дупчици, откъдето да изтичат соковете му. Гледайте листата да обхванат по-голямата част от гърдите ви. Сменяйте листата по ваше усмотрение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>